ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Ενημερωτική εκδήλωση για την ενδοσχολική βία και το σχολικό εκφοβισμό

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός είναι ένα πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο που καταγράφει  ανησυχητική άνθηση, έχοντας βλαβερές συνέπειες στην πνευματική, συναισθηματική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών.
Τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί να προσβάλλει το άλλο, να χτυπάει, να κοροϊδεύει  κάποιον επειδή είναι ευαίσθητος, να αδιαφορεί για το μάθημα ή να ενοχλεί;

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού εκφοβισμού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου, ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων κάλεσαν στο σχολείο την κ.Σιάσου Πολυξένη, κλινική Ψυχολόγο, MSC Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και την κ. Χρυσού Ελένη, Κοινωνική Λειτουργό, MSC Κοινωνιολογίας από το ‘’ Κέντρο ψυχικής Υγείας Αγρινίου ́ ́ για παρουσίαση με θέμα: Ενδοσχολική βία και Σχολικός Εκφοβισμός


Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση-ομιλία οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον εκφοβισμό στο χώρο του σχολείου, τις μορφές, τις αιτίες, τις συνέπειες του προβλήματος καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης-πρόληψης.
Ευχαριστούμε πολύ τις κ.Σιάσου Πολυξένη και κ.Χρυσού Ελένη για την επίσκεψή τους στο σχολείο καθώς επίσης και για την τόσο επικοδομητική παρουσίασή τους. 

Μαθητές του σχολείου αποφάσισαν ζωγραφίζοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού.

                                              Το Δ.Σ.Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια