ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ομόφωνα όχι από το κοινοτικό συμβούλιο Παναιτωλίου στην εγκατάσταση κεραίας 5G εντός οικισμού

Η Κοινότητα Παναιτωλίου είχε αποφασίσει ομόφωνα στις 22 Μαΐου του 2020, κάνοντας δεκτή  την εισήγηση του Προέδρου Ανδρέα Γκορόγια, να μην επιτρέψει την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G, εντός του αστικού ιστού στο Παναιτώλιο. 

Η στάση μας αυτή δεν αποτελεί άρνηση στην πρόοδο και την τεχνολογία, αλλά βασίζεται στην έγνοια μας για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Η υψηλής ισχύος ακτινοβολία που εκπέμπουν αυτού του είδους οι κεραίες και με δεδομένο ότι λειτουργούν εντός κατοικημένης περιοχής, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Παναιτώλιο συνεργείο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, για να εγκαταστήσει την κεραία που προαναφέραμε, προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Τονίζουμε ότι η κεραία θα εγκατασταθεί στο κέντρο του χωριού και σε μικρή απόσταση από το δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου.

Αφού πρώτα ενημερώσουμε ότι οι άδειες για την τοποθέτηση κεραιών 5G δίνονται από Εθνικό Φορέα που δε λαμβάνει υπόψη του τις όποιες αντιδράσεις και αρνήσεις, ξεπερνώντας διά της νομικής οδού τις διοικητικές αντιρρήσεις Δήμων και Κοινοτήτων,

δηλώνουμε ότι η Κοινότητα Παναιτωλίου στέκεται δίπλα στους κατοίκους της γύρω περιοχής που δικαιολογημένα ανησυχούν για την υγεία τους και είναι αντίθετη στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός της κατοικημένης περιοχής.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε προκειμένου να μην επιτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας, όπως άλλωστε πράξαμε και πριν από δύο χρόνια με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρεας Γκορογιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια