ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Ε.Κ.Α. για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη

 Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike εκα

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συλλόγους  και φορείς των ΕΒΕ, των Αγροτών σε κοινό συντονισμό για την επιτυχία της Πανελλαδικής  Πανεργατικής Απεργίας στις 6 Απρίλη.

Δυναμώνουμε  και κλιμακώνουμε τη δράση μας , μετά τον κοινό συντονισμό των 5 εργατικών κέντρων  της Δυτικής Ελλάδας ( Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας , Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης)  με πάνω από 140 σωματεία, φορείς και συλλόγους  που πήραν αποφάσεις και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη .

Είμαστε αλληλέγγυοι  σε όλους τους εργαζόμενους  και τα σωματεία  που είναι σε κινητοποιήσεις  αυτή την περίοδο , όπως στους οικοδόμους που παλεύουν για υπογραφή  Σ.Σ.Ε. με 38,50%  αύξηση στα μεροκάματα, στην  COSKO , στη ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τα συνδικάτα , τους συλλόγους , τους φορείς της περιοχής  να απαιτήσουν  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Καμιά συμμετοχή – εμπλοκή της Ελλάδας , με οποιονδήποτε τρόπο  και πρόσχημα . Να κλείσουν τώρα όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα που αξιοποιούνται σαν ορμητήρια πολέμου. Κανένα  ελληνικό στρατιωτικό  σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία , σε χώρες που συνορεύουν μ’ αυτή ή σε άλλες  ιμπεριαλιστικέ αποστολές.

Μπαίνουμε  στον αγώνα  για να μην πληρώσουμε με φτώχεια  , εξαθλίωση και ανεργία  , με διακοπές ρεύματος  και δυσβάστακτους  λογαριασμούς  τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Διεκδικούμε αποφασιστικά :

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Για τον καλύτερο συντονισμό και την επιτυχία της απεργίας  η Διοίκηση του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία  και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και  του δημόσιου τομέα, τους συλλόγους  των αυτοαπασχολούμενων , των αγροτών , καθώς και όλους τους φορείς  και τη νεολαία  του νομού μας  τη Δευτέρα 28/3/2022  και ώρα 6:30 μ.μ.  σε πλατιά σύσκεψη στα γραφεία του Ε.ΚΑ.

Επίσης την Τετάρτη  30/3/2022 θα πραγματοποιηθεί  η Γενική Απολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α.   στην οποία θα συμμετέχουν και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων  .

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια