ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (φωτο-βίντεο)

Με σύνθημα «εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για τη χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία» το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της πόλης μας μαζί με την Ομάδα Γυναικών Αγρινίου (μέλος της ΟΓΕ), τίμησαν αγωνιστικά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, με συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας .

Ομιλήτρια ήταν η Δήμητρα Αλεξά

                     

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Η 8η Μάρτη, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα την οργάνωση και την πάλη των γυναικών ενάντια στην εκμετάλλευση, που γεννά συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα και χειροτερεύει τους όρους ζωής της εργαζόμενης γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Οι αγώνες των εργατριών του 19ου και του 20ου αιώνα για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και στην κοινωνική δράση φωτίζουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τη ζωή που έχουμε ανάγκη

Απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη συμπίπτει με την απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών, των αντιθέσεων μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη.

Οι αιτίες του πολέμου είναι οι ίδιες που γεννούν και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα του λαού, των γυναικών, της νεολαίας και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης που οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις τους με διπλωματικά μέσα και συμφωνίες.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα!


Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει στην ανακοίνωσή του

Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Το κάλεσμα από ΟΓΕ-ΚΚΕ

Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με σύνθημα: «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία».

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, , τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους φορείς της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Ομάδας Γυναικών Αγρινίου και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 18.30,  στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, που βάζει συνεχώς τη ζωή μας στο ζύγι “κόστους – οφέλους” και τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δικαιώματά μας στην Υγεία, την Παιδεία, τη μητρότητα, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Η Μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής και την τιμάμε με αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας! Με αγώνα ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση!


Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά.

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών. Παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο και την αποδέσμευσή της από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια