ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Καραμητσόπουλος :Να υλοποιηθεί η απόφαση - πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για ίδρυση Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο

 Η ίδρυση της νέας Μητρόπολης Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου όπως γνωρίζουμε είναι απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αποτελεί πρόταση προς την κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα το θέμα απασχολεί και πάλι τα ΜΜΕ καθώς κάποιοι προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη.

Θα ρωτήσει κάποιος. Είναι άραγε ένα θέμα που αξίζει να μας απασχολεί ή μήπως είναι αδιάφορο για τους πολίτες.

Αναμφίβολα η ίδρυση Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο δεν λύνει τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των συνδημοτών μας.

Όμως έχω την άποψη ότι τόσο οι πολίτες όσο και  θεσμικοί μας εκπρόσωποι θα πρέπει να ενδιαφέρονται και να διεκδικούν με όλη τους τη δύναμη αυτά που δικαιούται η πόλη μας και ο Δήμος μας είτε τα θεωρούμε «μεγάλα», είτε «μικρά».

Και είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Αγρινίου με πληθυσμό 100.000 κατοίκους το δικαιούται και με το παραπάνω αυτό καθώς είναι ο μοναδικός Δήμος αυτού του μεγέθους σε όλη τη χώρα που δεν αποτελεί έδρα Μητρόπολης. 

Είναι κάτι που πρώτος έχει αναφέρει και ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, μια νηφάλια φωνή της Εκκλησίας.

Επομένως απαιτείται από όλους τους θεσμικούς φορείς και κυρίως τους βουλευτές του Νομού να πάψουν να παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να πάρουν ξεκάθαρη θέση. 

Επιβάλλεται να συστρατευθούν εμπράκτως στο δίκαιο αίτημα μας να εφαρμοστεί η απόφαση – πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για ίδρυση της Μητρόπολης Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Το οφείλουν στην κοινωνία της περιοχής αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της πόλης μας. 

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε άλλες πολύ σημαντικές διεκδικήσεις μας για αυτονόητα που εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα:

Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Δήμος Αγρινίου 

-Είναι ο μοναδικός Δήμος αυτού του μεγέθους σε όλη τη χώρα που δεν είναι έδρα Πανεπιστημίου ή τουλάχιστον Πανεπιστημιακής Σχολής.

-Είναι ο μοναδικός Δήμος που η είσοδος στην πόλη βρίσκεται μακράν ενός αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας.

-Είναι ο μοναδικός που εξακολουθεί να συνδέεται με τον γειτονικό Νομό Ευρυτανίας με τον δρόμο για κάρα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί Χαριλάου Τρικούπη.

Και πολλά ακόμα για τα οποία οφείλουμε να συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια