ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Τέλος από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

 

Καταργείται από σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου η χρήση υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Την άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, μετά από πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Η εισήγηση της Επιτροπής έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πάντως οι επιστήμονες τονίζουν ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν θα πρέπει να μεταφραστεί ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας.

Παραμένει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους - Τι ισχύει στην εστίαση

Προς το παρόν παραμένει υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ενώ στην εστίαση συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται η χρήση μάσκας

Τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, από άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Μετά την εισήγηση της Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

»Παραμένει, όμως, ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Με πληροφορίες από το cnn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια