ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Προανάκριση και έρευνες για το μπαράζ εμπρησμών στο Καινούργιο

 Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία aπό το μπαράζ πυρκαγιών χθες το πρωί σε περιοχές του Καινουργίου εν΄'μέσω ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά διαστήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ξέσπασαν τρεις διαδοχικές πυρκαγιές με διαφορά λίγης ώρας ,κοντά στα Αμπάρια,στα παλαιά σφαγεία και στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου.

Και τα τρία περιστατικά αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από εθελοντές και πυροσβέστες του Ε.Π.Σ Παραβόλας και της Π.Υ Αγρινίου,ενώ συνολικά κάηκαν περίπου 8 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης,καλάμια και( μερικώς), κάποια ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress από πηγές της ανώτατης διοίκησης του πυροσβεστικού σώματος, γίνεται αναφορά  για εμπρησμούς που πιθανόν έγιναν από το ίδιο άτομο, ήδη ελέγχονται οι πρώτες πληροφορίες  και μαρτυρίες, και αναμένεται να εξεταστεί υλικό από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα που ίσως οδηγήσουν στη σύλληψη του εμπρηστή.

Η περιοχή τίθεται υπό επιτήρηση και θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες .

Η χρονική περίοδος που τοποθετήθηκαν οι πυρκαγιές (για τα κίνητρα του δράστη)καθώς και χθες σε όλη την Δυτική Ελλάδα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια