ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Με κοινοτικούς προέδρους συναντήθηκε ο Κώστας Καραγκούνης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τους προέδρους των ευρύτερων περιοχών του Δήμου Αγρινίου που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

 Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσει ο κ. Καραγκούνης για τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, καθώς επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και αδυνατούν να ενταχθούν στις αποζημιώσεις των Κ.Ο.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης ενημέρωσε τους προέδρους πως επεσήμανε στον Υπουργό ότι όπως είναι  γνωστό,  για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων απαιτείται το επίπεδο των ζημιών να ανέρχεται τουλάχιστον στο 30% της περιφερειακής ενότητας, γεγονός που εμποδίζει την ένταξη τους στον Κ.Ο.Ε. O βουλευτής ανέφερε επίσης, ότι ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε να μπορεί να επιτραπεί ο επανακαθορισμός των προϋποθέσεων που ήδη προβλέπονται και να μπορέσουν οι παραγωγοί να αποζημιωθούν. Επεσήμανε δε, ότι ο κ. Γεωργαντάς τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας που θα αναθεωρήσει συνολικά τον κανονισμό του Κ.Ο.Ε., αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις και προϋποθέσεις και υιοθετώντας πολύ πιο ευέλικτα κριτήρια για την υλοποίηση του. Τα κριτήρια αυτά θα αφορούν την γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων και με παράλληλη πιθανότητα χορήγησης προκαταβολής καθώς και αλλαγή του περιορισμού του 30% ανά περιφερειακή ενότητα. Ο σχετικός περιορισμός μελετάται  να μετατραπεί σε 30% του Δήμου ή της εντοπισμένης περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Δήμου Αγρινίου αλλά και γενικότερα οι περιοχές ανά την Ελλάδα που έχουν υποστεί παρόμοιες ζημιές. 

Επίσης, στη συνάντηση του βουλευτή με τους προέδρους, έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων που δοκιμάζονται από την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας και της ουκρανικής κρίσης και τις δυσμενείς συνέπειες που αυτές δημιουργούν. Έτσι έγινε αναφορά στα τελευταία μέτρα στήριξης της κυβέρνηση προς τους αγρότες και παραγωγούς και την βοήθεια που θα λάβουν, ιδιαίτερα για το πετρέλαιο, το οποίο αποτελεί  μοχλό κίνησης στις εργασίες τους και λόγω των συνθηκών η τιμή του αυξάνεται ραγδαία.  

Τέλος οι πρόεδροι ευχαρίστησαν τον κ. Καραγκούνη για την στήριξή του και εκείνος από την πλευρά του, τους τόνισε ότι θα είναι δίπλα τους και θα στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τα δίκαια αιτήματά τους, καθώς και ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό κ. Γεωργαντά ώστε να ενημερώνεται ο ίδιος άμεσα αλλά και να υπάρχει πάντα μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας των αγροτών του νομού μας.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια