ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στο Αγρίνιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,Νίκος Παπαθανάσης


Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνεδρίαση του ∆.Σ. του  Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδος σήμερα το απόγευμα  στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Ομιλητές ήταν 
κ. Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κα Αθηνά Χατζηπέτρου – Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
κ. Γρηγόρης ∆ημητριάδης – ∆ιευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.
κ. Κλεομένης Μπάρλος – Πρόεδρος ∆.Σ. ΣΕΒΠΕ&∆Ε
κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής – Πρόεδρος Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας
κ. Κωνσταντίνος Πιστιόλας – Μέλος ∆.Σ. ΣΕΒΠΕ&∆Ε

Στην συνεδρίαση  ομιλητής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Λάμπρος Δημητρογιάννης - Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ο κ.Δημητρογιάννης:

Από τη σημερινή συνεδρίαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη στο Αγρίνιο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.  Νίκου Παπαθανάση.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια η Περιφέρεια έχει στηρίξει εμπράκτως την επιχειρηματικότητα και την παραγωγική δραστηριότητα διαθέτοντας πόρους 188.000.000 ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα!

Μεταξύ άλλων υλοποιούνται δράσεις για τη σύγχρονη μεταποίηση, την ενίσχυση δημιουργικών επιχειρήσεων και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ανέλυσα στον κ.υπουργό και την επιτυχημένη στρατηγική μας στόχευση , όπου δώσαμε έμφαση ως Περιφέρεια στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία, με την ίδρυση 170 σχετικών επιχειρήσεων, δίνοντας αναπτυξιακή ανάσα στη διάρκεια της επιδημιολογικής κρίσης.

Να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για τα θετικά του λόγια για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας!

Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς για την τάχιστη απορρόφηση των νέων πόρων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και το χωροταξικό της βιομηχανίας και της μεταποίησης.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός αναφέρει:

Στο #Αγρίνιο σήμερα κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής #Ελλάδας.

Υπό το πρίσμα των πολλαπλών επιπτώσεων των πρόσφατων γεωπολιτικών αναταραχών στην Ουκρανία σε ενέργεια, διατροφική επάρκεια και πληθωρισμό, αναδείχθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις για τη στήριξη και τόνωση της μεταποίησης και βιομηχανίας στον τόπο μας.

Ο καλός φίλος, συντοπίτης μας, Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και η εξαιρετική φίλη, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου παρουσίασαν με άρτιο τρόπο τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα εργαλεία και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην #Αιτωλοακαρνανία. 

Αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, η συνεργασία Πολιτείας- ελεύθερης αγοράς καθίσταται ακόμα περισσότερο απαραίτητη για την επίτευξη ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Ευχαριστώ θερμά τους οικοδεσπότες Πάνο Τσιχριτζή και Κώστα Πιστιόλα, τον Πρόεδρο #ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ Κλεομένη Μπάρλο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων #Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, #Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο και #Λευκάδας Σωτήρη Σκιαδαρέση για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια