ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δ.Κωνσταντόπουλος :Να υπαχθούν οι μαθητές Γ’ τάξης του Λυκείου Ευηνοχωρίου σε ειδική κατηγορία νόμου

 Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress κωνσταντόπουλος

Ο κ. Δημήτρης Κωνσαντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως με αίτημα υπαγωγής των μαθητών Γ’ τάξης του Λυκείου Ευηνοχωρίου σε ειδική κατηγορία νόμου.

Κυρία Υπουργέ,

Σας κοινοποιώ την υπ΄ αριθμ. 15/1-3-2022 Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου, με την οποία ομόφωνα οι ο Σύλλογος αιτείται την υπαγωγή τεσσάρων (4) μαθητών από το Γαλατά, ενός (1) μαθητή από το Κρυονέρι και ενός (1) μαθητή από το Περιθώρι, που φοιτούν στην Γ’ τάξη του Λυκείου και θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές 2022, σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 4653/2020 (ΦΕΚ Α΄ 12).

Την 11η Δεκεμβρίου η Αιτωλοακαρνανία επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τεράστια είναι τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ευηνοχωρίου. Η γέφυρα του ΟΣΕ κατέρρευσε προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση, τα οποία αντιμετωπίζονται με προσωρινές λύσεις, ενώ η γέφυρα για την κίνηση των αυτοκινήτων υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Η αδυναμία διέλευσης από τη γέφυρα του Ευηνοχωρίου σημαίνει και την αποκοπή της παλιάς εθνικής οδού στο σημείο αυτό. Οι μαθητές των γύρωθεν κοινοτήτων αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά άνω των 30 χλμ παραπάνω για να φτάσουν στο σχολείο τους και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα είναι να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, να χάνουν πολύτιμο χρόνο από το διάβασμά τους αλλά και οι οικογένειές τους να επωμίζονται πολλαπλάσια έξοδα. Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι η καθίζηση της γέφυρας έχει επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την οικονομία της περιοχής, με άμεσο αντίκτυπο και στις οικογένειες των μαθητών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με μια νέα πραγματικότητα. Μάλιστα, λόγω της διακοπής των δρομολογίων των ΚΤΕΛ, που είχε μεσολαβήσει, οι μετακινήσεις γίνονται μετ’εμποδίων. 

Με τα δεδομένα αυτά, χρειάζονται άμεσα ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την υπαγωγή των μαθητών αυτών που πρόκειται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές 2022 στο ειδικό καθεστώς που περιγράφει ο νόμος, αφού πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Παρακαλώ για την απάντησή σας και τις δικές σας ενέργειες.

Ο Αναφέρων Βουλευτής 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια