ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

12η Συνάντηση Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Σε εξαιρετικό κλίμα, η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, πραγματοποίησε τη 12η Συνάντηση των Απογόνων της με θέμα: «Η Γυναίκα στο Πολιορκημένο Μεσολόγγι», στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.


Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε η Β΄ Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας κα. Μαρία Ι. Γυφτογιάννη. Μιλώντας με γλαφυρό τρόπο μετέφερε την κατάσταση στην πολιορκημένη πολιτεία και ανέδειξε το ρόλο που κλήθηκαν να πάρουν οι Μεσολογγίτισσες, μένοντας στην Ιστορία και στη συλλογική μνήμη ως σύμβολα αγάπης και εθελούσιας θυσίας στο βωμό της Ελευθερίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της κας. Λαμπρινής Κουφάκη, με θέμα: «Η συμβολή των γυναικών της Ρούμελης στην Επανάσταση του 1821»,  με ομιλητή τον κ. Πέτρο Πιτσιάκκα, Φιλόλογο M.Ed. Διευθυντή 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου.

Μετέφερε μήνυμα του κ. Ιωάννη Δ. Μακρή, Προέδρου της Διεθνούς Αδελφότητας  των Απογόνων, ο κ. Αλέξανδρος Χολέβας, μέλος της Αδελφότητας.

Χαιρετισμό έκαναν ως εκπρόσωπος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ο Αντιδήμαρχος κος Σωτηρακόπουλος Γεώργιος και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ι.Π Μεσολογγίου κα Όλγα Δασκαλή

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Γ. Σωτηρακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οινιαδών κα. Γερ. Γούργαρη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου, κα. Όλγα Δασκαλή και ο Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου του Δήμου κ. Ν. Χατζής.

Επίσης, παρέστησαν στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Αδελφότητας κ. Π. Τσιχριτζής, ο Ιδρυτής της Διεξόδου κ. Ν. Κορδόσης, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας κα. Ροδ. Φλώρου, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκατάστασης ‘Παναγία Ελεούσα’ κα. Διονυσία Σαμαντά και ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου κ. Γιάννης Τσαλαφούτας.

Η Αδελφότητα επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες  στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νιας  κα Σαλμά Μαρία ,τον Δήμο Μεσολογγίου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για την διάθεση της αίθουσας και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στο site messolonghim, τον φωτογράφο Νίκο Σιάμο και τον συνθέτη Τσιαντή Ιωάννη για την παραχώρηση των βίντεο και τραγουδιών με θέμα την Μεσολογγίτισα γυναίκα που παρουσιάστηκαν στην εκδηλωσή μας.

Θερμές ευχαριστίες στην συντονίστρια της εκδήλωσης Δημοσιογράφο κα Βάσω Βήττα

Τέλος θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση.

Το ΔΣ της Αδελφότητας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια