ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τριχωνίδα-Τελετή έναρξης της 37ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης

 

Το Αγρίνιο φιλοξενεί την  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση   που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1η Μαΐου 2022.

Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων γίνεται στο Αγρίνιο που συγκεντρώνει 94 Κοινότητες Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος μας για τρείς ημέρες γίνεται η πρωτεύουσα της δράσης  προσκόπων  από όλη την Ελλάδα που παρουσιάζουν την έρευνά τους, ανταλλάσσουν ιδέες, κάνουν νέους φίλους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.          

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983  στην Πάτρα και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.  

Περισσότερες λεπτομέρειες στο :

pape.sep.org.gr

Η δράση αυτή  διοργανώνεται  από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και  τον Δήμο Αγρινίου . 

Καλή επιτυχία στους Ανιχνευτές που μετέχουν στην  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση   ευχήθηκαν κατά την τελετή έναρξης  στη Λίμνη Τριχωνίδα  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης, ο πρ.  του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής,  οι Αντιδημάρχοι Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Ζώης και ο πρ. του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας Π. Τσιχριτζής.  

 Το Αγρίνιο φιλοξενεί την  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση  που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1η Μαΐου 2022.  Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσόρισε  τα μέλη των  94 Κοινοτήτων  Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα  που επισκέπτονται το Αγρίνιο:

«Δίνεται στην πόλη ξεχωριστή χαρά και παλμό με την θετική σας ενέργεια. Είμαστε σίγουροι ότι  θα αγαπήσετε τον τόπο μας και τους ανθρώπους. Θα παρακολουθήσουμε  με ενδιαφέρον τις δράσεις σας που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά.  

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια