ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο(φωτο)

 Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο στο πλαίσιο Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Αρχικά υπήρξε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Παπαστράτου την οποία διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και στην συνέχεια ακολούθησε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στην κεντρική πλατεία της πόλης ,με συμμετοχή πολιτών ,μελών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Ε.Σ.Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλoυ

και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης

Στην απεργία συμμετείχαν σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,καθώς και ο δήμος Αγρινίου.


Στις κινητοποιήσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραϊτης και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά.

Το περιβάλλον που καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι μικρές, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δυσοίωνο. Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, η καλπάζουσα ακρίβεια, η αποδυνάμωση του εισοδήματος και συνάμα η συρρίκνωση της αγοραστικής δυναμικής των πολιτών, καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων στήριξης. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σίγουρα δεν μπορούν επ΄ουδενί να χαρακτηριστούν επαρκή, ώστε να καταστήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις, την στιγμή που ενώ βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται, δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε plan A, ούτε plan B έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Τα βασικά αιτήματά για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης

Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.  

Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.








φωτο από Facebook  Ε.Σ.Α,Θάνος Μοραΐτης,seota n.ait/nias  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια