ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Περηφάνια για τους αθλητές από το Καινούργιο Χρήστο και Βάλια Τασούλη που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας


Για την Βραζιλία αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι  ο Χρήστος Τασούλης και κόρη του Βάλια για να συμμετάσχουν με τις Ελληνικές Ομάδες Κωφών ανδρών και Κωφών Γυναικών αντίστοιχα στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών,

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Είναι οι μοναδικοί αθλητές από την Αιτωλοακαρνανία που συμπεριλαμβάνονται στις Εθνικές ομάδες.

Στα χνάρια του πατέρα η Βάλια, η αθλήτρια των Αργοναυτών Αγρινίου θα συμμετέχει για 1η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ για τον Χρήστο ,αθλητή του Κρόνου Αγρινίου είναι η 4η φορά.

Οι ξεχωριστοί αθλητές από το Καινούργιο αγωνίστηκαν στα φιλικά προετοιμασίας και σήμερα αναχώρησαν  για την Βραζιλία με τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών Κωφών, καθώς και αθλητές και αθλήτριες του καράτε, του ταεκβοντό, του τζούντο και της ποδηλασίας.


Η ομάδα μπάσκετ ανδρών Κωφών κληρώθηκε στο Β’ όμιλο με αντιπάλους τις ,Βραζιλία,Λιθουανία, Βενεζουέλα, Κινεζική Ταϊπέι και Ουκρανία.

 Η Εθνική ομάδα των γυναικών κληρώθηκε στον Α’ Όμιλο με αντιπάλους, τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2019 και Ολυμπιονίκες του 2017, πηγαίνουν στη Βραζιλία, για να υπερασπισθούν τον τίτλο τους και να προσθέσουν ακόμη μια διάκριση στην πλούσια τροπαιοθήκη τους.


Η αντίστοιχη των ανδρών, θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο, καθώς το 2017 είχε μείνει 4η. Στις 30 Απριλίου, αναχωρούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του τένις και της σκοποβολής.

Αναλυτικά οι κληρώσεις με ελληνικό ενδιαφέρον:

Μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Α’ Όμιλος: Βραζιλία, Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία

Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Τουρκία, Λιθουανία, Κένυα και Ουκρανία

Μπάσκετ Κωφών Ανδρών

Α΄ Όμιλος: Κένυα, Ισραήλ, ΗΠΑ, Αργεντινή και Πολωνία

Β’ Όμιλος: Λιθουανία, Ελλάδα, Βενεζουέλα, Κινεζική Ταϊπέι και Ουκρανία.

Ποδόσφαιρο Κωφών Ανδρών

Α’ Όμιλος: Αργεντινή, Αίγυπτος, Γαλλία, Πολωνία, Κορέα

Β’ Όμιλος: Ολλανδία, Βραζιλία, Καμερούν, Ιταλία, Ιράν

Γ’ Όμιλος: Μάλι, ΗΠΑ, Ιράκ, Τουρκία, Γερμανία

Δ’ Όμιλος: Σενεγάλη, Ελλάδα, Μεξικό, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία

Το agriniolike εύχεται στους αθλητές μας και στις Ελληνικές ομάδες να διακριθούν και να έχουν επιτυχημένη παρουσία στους αγώνες.



Νότης Ρεντίφης 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια