ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Προχωρά ο σχεδιασμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Αγρινίου

 Ο Δήμος Αγρινίου,  αξιοποιώντας ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο, γίνεται ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που παίρνουν έγκριση για το  Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ξεκάθαρη στόχευση την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και  στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πράσινου, έξυπνου και βιώσιμου δήμου υιοθετούμε καθαρότερες μορφές  ενέργειας και εναλλακτικούς  τρόπους  μετακίνησης. 

Προκειμένου να παρέχουμε οργανωμένα στους δημότες και τους επισκέπτες τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υλοποιούμε  το   Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  με  πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία. 

Με το συγκεκριμένο σχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα και να επεκταθεί η χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων. 

 Το  πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος με σκοπό :

την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος

τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας

την εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διαχείρισης κι αξιοποίησης πόρων.

       Με το ΣΦΗΟ δημιουργείται ο βασικός κορμός, που επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αγρινίου, πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν τα σημεία φόρτισης για  επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, εξασφαλίζοντας φόρτιση με την ελάχιστη αναμονή και διατηρώντας την ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

  Όποιοι πολίτες επιθυμούν δίνεται πρόσβαση στα σημεία χωροθέτησης του ΣΦΗΟ μέσω της αρχικής σελίδας του site του Δήμου Αγρινίου .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια