ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρέμβαση της Χριστίνας Σταρακά στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για το θέμα της ενεργειακής κρίσης

Χριστίνα Σταρακά: Ως παράταξη είχαμε υποχρέωση να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ενεργειακή κρίση, αφού δεν το έπραξε η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία.
Το σημαντικό θέμα της ενεργειακής κρίσης ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, προτείνοντας δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων προκειμένου να ανακουφιστεί η τοπική κοινωνία και οι πολίτες από το πρωτοφανές κύμα των αυξήσεων των τιμών, τόσο στα καύσιμα όσο και στην ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως τόνισε, στη δίνη αυτής της νέας κατά στασης το θέμα έπρεπε ήδη να έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος να έχει σχεδιάσει πάνω σε δυο άξονες.

Να προβλέψει και να προϋπολογίσει τις επιπτώσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους στον Δήμο και τις δημοτικές εταιρείες και να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων, καθώς και την πιθανή απειλή της βιωσιμότητάς τους. 

Να  ζητήσει και να προτείνει μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις τουλάχιστον για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, η κ. Σταρακά ζήτησε να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να μη διακοπεί καμία παροχή ενέργειας προς τους καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και καμία παροχή ύδρευσης σε καταναλωτές λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Επίσης, να ζητηθεί από το κεντρικό κράτος έκτακτη οικονομική στήριξη λόγω ενεργειακής επιβάρυνσης, τουλάχιστον στο ύψος της επιβάρυνσης και να καθιερωθεί το χαμηλότερο τιμολόγιο σε ΔΕΥΑ και άρδευση.

Η Χριστίνα Σταρακά έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει την τεράστια αύξηση του λειτουργικού κόστους στα δημοτικά κτήρια, στα απορριμματοφόρα και τα δημοτικά οχήματα, καθώς και πώς θα διαχειριστεί το ενεργειακό κόστος της ΔΕΥΑ.

Ακόμη, επανάφερε τα νεότερα στοιχεία σε σχέση με το ποσοστό των εισπράξεων τελών από τους ιδιώτες παρόχους ενέργειας, Εάν, δηλαδή, έχει γίνει έλεγχος στην απόδοση των εισπραχθέντων τελών από τους λογαριασμούς ρεύματος και αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των εισπραχθέντων τελών.


Περαιτέρω, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε πληροφορίες σε σχέση με το τι έχει γίνει με την Ενεργειακή Κοινότητα  του Δήμου ,γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα.

Τα παραπάνω από κοινού με μια νομοθετική παρέμβαση για κάλυψη των αυξήσεων και με παράλληλη αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε έργα με ενεργειακό αποτύπωμα, θα μπορούσε να αποφέρει μια ενεργειακή "γραμμή άμυνας" για το Αγρίνιο.


Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε για το θέμα: 

«Ως παράταξη είχαμε υποχρέωση να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση αφού δεν το έπραξε η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία. Οι προτάσεις μας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας συζήτησης ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος».                    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια