ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Αγρίνιο-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ για τα κομμένα ρεύματα σε οικογένειες(φωτο-βίντεο)

 

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για τα κομμένα ρεύματα στα νοικοκυριά της περιοχής που καθημερινά αυξάνονται.

Το τελευταίο διάστημα  αυξήθηκαν  οι καταγγελίες  εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  και τα σωματεία του για κομμένα ρεύματα και αδυναμία επανασύνδεσης .

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα  μόνο στην κοινότητα Παναιτωλίου υπάρχουν 60 καταγγελίες  διακοπής ρεύματος .


Με ευθύνη του Ε.Κ.Α. επανασυνδέθηκε το ρεύμα , ύστερα από καταγγελία συναδέλφισσας από την Αμφιλοχία, μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά, που της έκοψαν το ρεύμα αφού αδυνατούσε να πληρώσει εφάπαξ 3.000 € από τα 4.000 € που ήταν ο λογαριασμός.

Τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους  διαπιστώνουν  ολοένα και περισσότερα  νοικοκυριά  με φόντο  και την έξαρση των αυξήσεων σε  είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στην ενέργεια, το πετρέλαιο τη βενζίνη κ.α .

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις  ανάγκες τους ,  όταν  ο κατώτατος μισθός είναι 663,00€ μικτά , η απληρωσιά  χτυπάει νταβάνι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας  και η μερική απασχόληση  με 2ωρα- 4ωρα οργιάζουν  και οι άνεργοι , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  φτάνουν το   ένα εκατομμύριο.

Με ευθύνη της  σημερινής κυβέρνησης  και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο λαός πληρώνει  πανάκριβα την πράσινη  ανάπτυξη  και οι όμιλοι πάροχοι  ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν.

Απαντάμε με μαζική κινητοποίηση του Ε.Κ.Α.  την Πέμπτη  14 Απρίλη ώρα 1100 π.μ.  στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ  στο Αγρίνιο  ενάντια στην επιχείρηση σκούπα  που επιδίδονται  οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας  για την είσπραξη των οφειλών  με απειλές για διακοπές  της ηλεκτροδότησης  σε λαϊκά νοικοκυριά.

Κανένα  λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε  :

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.

Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.

Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.

Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

 ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια