ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Με συμμετοχή η προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Σήμερα ,στο Επιμελητήριο στο Αγρίνιο έλαβε μέρος η δράση του  ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και της πορείας του  προς το Συνέδριο, με κεντρικό ομιλητή -Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου-  τον κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χριστίνα Σταρακά η οποία αναφέρει σε ανάρτησή της:

Ανοίγουμε ξανά τις πόρτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία με στόχο την από κοινού οικοδόμηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που προσδοκά να χαράξει μια νέα πορεία, συμβατή με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. 

Ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν από το 1974 η φιλοσοφία του χώρου μας.

‘Άρα  λοιπόν δεν ξεκινάμε από το μηδέν αλλά επανασυνδεόμαστε με τρόπο σύγχρονο με τους ιστορικούς και ιδεολογικούς δεσμούς μας.

Ο ιστορικός μας χώρος εξαρχής χαρακτηριζόταν ως πολυσυλλεκτικός, προοδευτικός και σοσιαλδημοκρατικός καθώς συστέγαζε πολλές και διαφορετικές απόψεις. Έμοιαζε με μια κοινωνική συμμαχία, ουσιαστικά, ενεργών ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα, που ενδιαφέρονταν και συμμετείχαν έχοντας ως σκοπό την αλλαγή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  δημιούργησε δεσμούς βαθιάς εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Δεσμούς πολιτικούς και συναισθηματικούς με τον κάθε έναν Έλληνα πολίτη καθώς ήταν ουσιαστικά ένα προσβάσιμο κι ανοιχτό κόμμα, το οποίο έμπρακτα απέδειξε, πως η κοινωνία των πολιτών είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχός μας στη μάχη για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Σήμερα τα δεδομένα έχουνε αλλάξει.

Μιλάμε για την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Η έννοια του ανοιχτού κόμματος, πλέον, συμπληρώνεται και ταυτίζεται με το ψηφιακό, ως απόρροια των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Η αυτοοργάνωση επομένως για εμάς πρέπει να αποτελεί ένα συμμετοχικό εγχείρημα, το οποίο θα επανασυνδέσει την εσωκομματική δημοκρατία με τη δημοκρατία σε επίπεδο πολιτικού συστήματος, ανατρέποντας τις όποιες κοινωνικές δυσπιστίες που κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χαρακτηρίσει το πολιτικό σώμα απέναντι τόσο στον κομματικό θεσμό όσο και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αυτοοργάνωση δηλαδή ίσον συμμετοχή και συμμετοχή ίσον δημοκρατία.

Άρα η αυτοοργάνωση δεν πραγματοποιείται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τώρα επαναπροσδιορίζεται και ενισχύεται περεταίρω με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

Σήμερα, πιο επίκαιρη και πιο to the point από ποτέ μοιάζει η αξέχαστη φράση:

«Από το λαό, με το λαό, για το λαό».

Αυτό είναι αυτοοργάνωση!

Η αυτοοργάνωση της παράταξης είναι μια βαθιά πολιτική επιλογή και δε μπορεί να είναι μια διαδικασία fast track με ημερομηνία λήξης.

Θα γίνεται φορέας έκφρασης των αναγκών των πολιτών και της κοινωνίας,

δημιουργώντας ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω .

Όσον αφορά τις προγραμματικές μας θέσεις, πρέπει να έχουν σαφή στόχευση στο κοινωνικό κράτος, ενεργειακή ασφάλεια, υγεία, παιδεία, βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακή σύγκλιση.

Επίσης πρέπει  να απαντούν στα προβλήματα της κοινωνίας και να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις γι’ αυτά.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια