ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ναύπακτος-Ψώνιζαν σε περίπτερα με πλαστά ευρώ

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περίπτερα
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του συλληφθέντα

Συνελήφθη, χθες νωρίς το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς, του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Για την ίδια υπόθεση, συγκατηγορούμενοι του συλληφθέντα τυγχάνουν δύο ακόμη άτομα,  μια αλλοδαπή και ένας ημεδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ενεργώντας, κατά περίπτωση, από κοινού με τους δύο συνεργούς του, από 22-3-2022 μέχρι και 5-4-2022, στη Ναύπακτο, είχαν διαπράξει οκτώ περιπτώσεις (τέσσερις τετελεσμένες και τέσσερις απόπειρες) κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας 50 και 20 ευρώ, σε περίπτερα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα έξι χαρτονομίσματα  ονομαστικής αξίας (50) ευρώ έκαστο, τα οποία κατασχέθηκαν ως αμφιβόλου γνησιότητας (είχαν ίδιους σειριακούς αριθμούς και έφεραν εμφανή ίχνη πλαστογραφίας). Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ ως προερχόμενο από την παράνομη δράση του κατηγορουμένου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ

κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του ως μέσο για τη διευκόλυνση κυκλοφορίας των παραχαραγμένων νομισμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια