ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε Ρομά


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας Αγρινίου του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ), υπό την εποπτεία της Επόπτριας Ιατρού των ΚΟΜΥ, πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 6/4/2022, εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο εμβολιασμός διενεργήθηκε από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στον οικισμό Αη- Βασιλιώτικα και στον οικισμό του Εθνικού Σταδίου. 

Στη δράση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος είχε συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης των εμβολίων.

Με αφορμή την Ημέρα του Έθνους των Ρομά στις 8 Απριλίου συμμετέχουμε σε δύο δράσεις που θα πραγματοποιήσει το 13 ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Η πρώτη έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα καθώς μαθητές και εθελοντές, σήμερα το πρωί, θα αναλάβουν τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή στις 10:00 π.μ το 13 ο Δημοτικό Σχολείο θα παρουσιάσει την κουλτούρα των Ρομά μέσα από την αναπαράσταση εθίμων και παραδόσεων καθώς και την αναβίωση επαγγελμάτων τα οποία χάθηκαν σταδιακά μέσα στον χρόνο. 

Οι συμπολίτες μας Ρομά μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας: 2641048747,2641360560.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια