ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επείγουσα ενημέρωση από την Google: Εντοπίστηκαν 30 κενά ασφαλείας στον Chrome

Μια επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας κυκλοφορεί η Google, με στόχο να αντιμετωπίσει άμεσα ευπάθεια, η οποία εντοπίστηκε πριν μερικές ημέρες και επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους χρήστες του Chrome.

Η ενημέρωση γίνεται πηγαίνοντας πάνω δεξιά στις τρεις  τελείες ,στη συνέχεια στο υπομενού βοήθεια και στην καρτέλα «σχετικά με το google chrome»

Ο τεχνολογικός κολοσσός αξιολόγησε με υψηλό βαθμό σοβαρότητας την ενημέρωση αυτή, με αναλυτές να επισημαίνουν πως η ευπάθεια που εντοπίστηκε, θα μπορούσε «να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα (χάκερ) να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο στοχευμένο σύστημα και να αναλάβει τον έλεγχό του».

Οι αναλυτές ανέφεραν ακόμα πως «η ευπάθεια έχει ήδη αναγνωριστεί από τους χάκερς και συνιστάται στους χρήστες του Google Chrome να ενημερώσουν άμεσα τα συστήματά τους». Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν χρήστες του Chrome έχουν ήδη «χακαριστεί».

Η Google επιβεβαίωσε την ευπάθεια, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ανακαλυφθεί 30 νέα κενά ασφαλείας στον Chrome, επτά από τα οποία, όπως λέει, αποτελούν «υψηλό» επίπεδο απειλής για τους χρήστες. Παράλληλα, η επιρροή αφορά τους χρήστες Chrome σε Windows, macOS, Linux και κινητές συσκευές.

πηγή: tothemaonline.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια