ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Netflix: Έρχεται το τέλος για την κοινή χρήση κωδικών με φίλους; – Νέες εξελίξεις


Αναδημοσίευση από το https://unboxholics.com/

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον Μάρτιο, το Netflix είχε ξεκινήσει ένα πείραμα σε τρεις χώρες, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, οπού ζητά έξτρα χρέωση για όσους δε ζουν στο ίδιο σπίτι με τον κύριο κάτοχο του λογαριασμού και μοιράζονται τον κωδικό του.
Τώρα, το ίδιο μέτρο ή ενδεχομένως κάτι αυστηρότερο φαίνεται πως θα εφαρμοστεί παγκοσμίως. Ο λόγος; Το Netflix για πρώτη φορά μετά από δεκαετία έχασε συνδρομητές και όπως ενημέρωσε τους επενδυτές τους, ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί περεταίρω σε πολλές αγορές, επειδή οι χρήστες μοιράζονται τους κωδικούς.

Συγκεκριμένα, το γράμμα προς τους επενδυτές αναφέρει.

Εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, υπολογίζουμε ότι το Netflix μοιράζεται με περισσότερα από 100 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά, από τα οποία τουλάχιστον τα 30 εκατομμύρια βρίσκονται στην περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Το ποσοστό των χρηστών που μοιράζονται τον λογαριασμό σε σχέση με αυτούς που πληρώνουν κανονικά δεν έχει αλλάξει πολύ με τα χρόνια, αλλά, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούμε σε πολλές αγορές. Το ζήτημα αυτό επισκιάστηκε πρόσφατα από την ανάπτυξή μας εξαιτίας του COVID.

Όπως ξεκαθάρισε, λοιπόν, το Netflix, τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν χωρίς να πληρώνουν, κάνοντας κοινή χρήση κωδικών. Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινό που σίγουρα η εταιρία θα στοχεύσει τώρα που η μετοχή της κατρακυλά, με αφορμή την απώλεια συνδρομητών.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί το μέτρο της έξτρα χρέωσης για τους «λαθρεπιβάτες» του κάθε πακέτου, αλλά το γεγονός πως η εταιρία επισήμανε στους επενδυτές πως το θέμα «επισκιάστηκε» σίγουρα υποδηλώνει πως θα ακολουθήσουν δραστικά μετρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια