ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο 4ος αγώνας δρόμου «Acheloos Run» επιστρέφει...

Κατηγορίες αγώνων:

 Ημιμαραθώνιος 21,1km

 Αγώνας δρόμου 5km

Παιδιών Δημοτικού & Γυμνασίου 1km

Περιπατητική διαδρομή 6km

Αναλυτικά η προκήρυξη :

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό τη εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει την αναβάθμιση του αγώνα δρόμου με μια νέα μορφή, ο οποίος εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Δημιουργείται ένα νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία «Acheloos Project», στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km. Ο τερματισμός θα βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Στον τερματισμό θα υποδεχτούμε τους δρομείς με πλήθος από τοπικά προϊόντα, θα υπάρχει ένα πλούσιο Pasta Party, και πολύ καλή διάθεση υπό τον ήχο γνωστών Dj’s για να συνεχίσουμε με ένα μοναδικό Beach Party πάνω στο κύμα του Ιονίου.

Αναλυτικά

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων δρόμου

29 Μαΐου 2022

Τόπος διεξαγωγής: Νεοχώρι Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας

Κατηγορίες αγώνων

Περιπατητική διαδρομή 6 km

1000μ, παιδιών Δημοτικού

Αγώνας δρόμου 5 km

Αγώνας δρόμου 21 km

Πρόγραμμα

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Αγώνας: Ημιμαραθώνιος (21.1km)

Ώρα εκκίνησης: 8:10

Εκκίνηση: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Τερματισμός: Παραλία Λούρου

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 21km: 3 ώρες

Σημεία υδροδότησης: 2.5km, 5km, 7.5km, 10km, 12.5km, 15km, 17,5km, τερματισμός.

Δείτε την διαδρομή των 21.1 km

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Αγώνες: 1000 μέτρα Δημοτικού, 5 km, Δυναμικό βάδισμα 6 km

Εκκίνηση Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου

Ώρες εκκινήσεων:

1000 μέτρα Δημοτικού: 19:00

5 km: 19:10

Δυναμικό βάδισμα 6 km: 19:15

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Μέγιστη χρονική διάρκεια αγώνα 5km: 1:30 ώρα

Σημεία υδροδότησης: 2.5km & Τερματισμός

Δείτε την διαδρομή των 5 km

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει:

Παρασκευή 22 Μαΐου στο παλαιό δημαρχείο Οινιαδών 16:00 – 21:00.

Σάββατο 23 Μαΐου στο παλαιό δημαρχείο Οινιαδών 08:00 – 10:00.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

​Για τους αγώνες του 2022, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε η διοργάνωση να συγκρατήσει το κόστος των συμμετοχών σε χαμηλά επίπεδα.

Για τα 5km το κόστος θα είναι στα 5 ευρώ (8 ευρώ για το plus πακέτο που περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).

Για τα 21.1km το κόστος θα είναι 10 ευρώ (13 ευρώ για το plus πακέτο που περιλαμβάνει το dry fit μπλουζάκι της διοργάνωσης).

Τρόποι Εγγραφής: Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με online εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.acheloosrun.gr έως και τις 25 Μαΐου 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και αθλούμενοι ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Το όριο των 5 χιλιομέτρων είναι 1:30 ώρα, χρόνος που μπορεί να γίνει και με περπάτημα.

Στον Ημιμαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με την χρήση chip που θα δοθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής. Εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Ισχύουν οι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες δρόμου. Η οργανωτική επιτροπή μπορεί οποτεδήποτε να ακυρώσει αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Τα αποτελέσματα θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και όποιος τερματίσει θα μπορεί να δει το χρόνο του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης την ίδια στιγμή.

Ιατρική εξέταση: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη: Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί, εθελοντές του Ερυθρού σταυρού. Επίσης, θα υπάρχουν ασθενοφόρα στην διαδρομή των αγώνων.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ:

1ος, 2ος, 3ος – 1η, 2η, 3η γενικής κατάταξης

18-29

30-39

40-49

50-59

60-69

70 και άνω,

τρεις πρώτοι Δημότες Ι.Π. Μεσολογγίου για άνδρες και γυναίκες

5 χιλιόμετρα

Κατηγορίες:

1ος, 2ος, 3ος – 1η, 2η, 3η γενικής κατάταξης

1000 μέτρα

1ο, 2ο, 3ο αγόρι και 1ο, 2ο, 3ο κορίτσι

Προσοχή: Όσοι βραβευτούν στην Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες.

Χιλιομετρικές ενδείξεις: Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: Kοντά στην Εκκίνησης/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5ΚΜ: Η διαδρομή των 5km διασχίζει μια μαγευτική περιοχή της Αιτωλοακαρνανικής πεδιάδας, δίπλα στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου ποταμού, κοντά στην αρχαία πόλη των Οινιαδών που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου, αλλά και δίπλα από Βυζαντινά μνημεία όπως αυτό της Επισκοπής Μάστρο. Οι δρομείς κατά τη διάρκεια των αγώνων τους περνούν πάνω από τα γεφύρια του Αχελώου. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη χωρίς καμία κλίση, και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο. Σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) θα βρίσκονται στο 2,5ο ΚΜ, στο 5ο ΚΜ και 7,5ο ΚΜ καθώς επίσης και στον τερματισμό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 21ΚΜ: Η διαδρομή ακολουθεί αυτή των 5km έως το 4ο km ακολουθώντας τη νέα διαδρομή των 21km. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν να διασχίζουν μια επίπεδη διαδρομή και απολαμβάνοντας έναν μοναδικό υδροβιότοπο ενταγμένο στο δίκτυο Natura και τη συνθήκη Ramsar, μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που χαρακτηρίζεται από την πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Όλοι θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου μια όμορφη περιοχή που κάθε καλοκαίρι καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες λουόμενους και που θα τους περιμένουν αρκετές γαστρονομικές και μουσικές εκπλήξεις.

Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από δεκάδες εθελοντές, ποδηλάτες, το Α.Τ. Αιτωλικού την Τροχαία Μεσολογγίου, την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης, τη Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο Νεοχώρι και θα διασχίζει το παραποτάμιο, ιστορικό χωριό της Κατοχής. Όλοι οι δρομείς θα ενθαρρύνονται από τους φιλόξενους κατοίκους και των δύο χωριών. Παρακάτω επισυνάπτονται οι χάρτες των διαδρομών.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, και νέα για το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα www.acheloosrun.gr.

Για κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τις δράσεις του αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail acheloosrun@gmail.com.

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια