ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

4η Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών

Η 4η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών στη μνήμη 5 εθελοντών πυροσβεστών της Εθελοντικής Π.Υ. Geelong West που βρήκαν τραγικό θάνατο σε δασική πυρκαγιά στο Linton της περιφέρειας της Βικτώριας στην Αυστραλία στις 2 Δεκεμβρίου 1998. 

Το τραγικό αυτό περιστατικό ενέπνευσε την Πυραγό JJ Edmondson και στις 4 Ιανουαρίου 1999 απέστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε συναδέλφους και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο με την πρότασή της για την καθιέρωση μιας διεθνής ημέρας/αργίας αφιερωμένη στον πυροσβέστη που καθημερινά ρισκάρει την ζωή του για τον συνάνθρωπο και εις μνήμη όλων των πυροσβεστών που έχουν χάσει την ζωή τους στο καθήκον. 

Η πρόταση είχε μεγάλη απήχηση και έγινε αποδεκτή από ένα σημαντικό ποσοστό Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά τον κόσμο και αποφασίστηκε να εορτάζεται την 4η Μαΐου ημέρα όπου εορτάζεται από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ο Άγιος Φλωριανός ο οποίος διετέλεσε «διοικητής» πυροσβεστικής μονάδας του ρωμαϊκού στρατού και μαρτύρησε για την πιστή του στον χριστιανισμό το 304 μ.Χ. Εις μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών το μεσημέρι (12:00) της πρώτη Κυριακής του Μαΐου κάθε χρόνο οι συμμετέχουσες στον εορτασμό Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ηχούν τη σειρήνα των σταθμών για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τηρείται ενός λεπτού σιγή.

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια