ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Aγρίνιο: «Πλημμύρισε» με προσκόπους(φωτο)

Ο Δήμος  φιλοξενεί την 37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση  έως την Κυριακή 1η Μαΐου 2022.

To Αγρίνιο για τρεις ημέρες γίνεται η πρωτεύουσα της δράσης προσκόπων από όλη την Ελλάδα που παρουσιάζουν την έρευνά τους, ανταλλάσσουν ιδέες, κάνουν νέους φίλους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους. 

Από την Παρασκευή βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από δράσεις, όπως παρουσιάσεις εργασιών και προβολές, τόσο στο Παπαστράτειο Μέγαρο όσο και στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Άνεσις”.


Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 στην Πάτρα και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικς, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Η διοργάνωση ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η όμορφη τελετή λήξης των εκδηλώσεων στον αύλιο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει στο μήνυμα του μετά την ολοκλήρωση της τελετής:

«Σας ευχαριστούμε! Το Αγρίνιο γέμισε από τη ζωντάνια των Ανιχνευτών που συμμετέχουν στην 37η ΠΑΠΕ! Σας περιμένουμε ξανά!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια