ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο-Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον καρκίνο με ομιλητή τον Ιατρό Ογκολόγο Παναγιώτη Γκινόπουλο(φωτο-βίντεο)


Για την μέγιστη σημασία της πρόγνωσης ,της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Καινουργίου μια εξαιρετική ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ,ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου με την υποστήριξη της κοινότητας Καινουργίου.


Ήταν η τρίτη κατά σειρά ημερίδα για θέματα ογκολογίας η οποία πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο φυσικό χώρο της πλατείας,με ομιλητή τον Ογκολόγο – Παθολόγο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας κ. Παναγιώτη Β. Γκινόπουλο, MD MSc. PhD.

Πραγματικά ήταν μια καθηλωτική ενημέρωση από τον κ.Γκινόπουλο για όσους  την παρακολούθησαν με φυσική παρουσία ή από το live του kainourgiopress.

Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή και ακολούθησε η ενημέρωση από τον κ.Γκινόπουλο ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά με κατανοητές έννοιες για το κοινό,την νόσο του καρκίνου.

Όπως ανέφερε ο ιατρός το κόστος των θεραπειών και των φαρμάκων όσων νοσούν από καρκίνο ανέρχεται στο ποσό των 3000-5000 ευρώ μηνιαίως και θα μπορούσε να αποφευχθεί με την προληπτική και έγκαιρη διάγνωση ,με πολύ μικρό  κόστος.

Τόνισε πως η διατροφή και η άσκηση αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για την εμφάνιση της νόσου, καθώς το 50% σε ποσοστό ως προς την "γέννηση" των  καρκίνων οφείλονται στην διατροφή .

"Είμαστε αυτό που τρώμε" ήταν η χαρακτηριστική φράση του ομιλητή για την σημασία της διατροφικής  συνήθειας.

Αναλύοντας την έννοια του καρκίνου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ξεκινάει από ένα μόνο κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα πολλαπλασιάζεται με τεράστια ταχύτητα και γίνεται «αθάνατο»ενώ σε πολλές περιπτώσεις και μεταστατικό.


Η ψυχική υγεία του ατόμου είναι τεράστιας σημασίας για την εμφάνιση καρκίνου ,ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν όσοι εκτίθενται στον ήλιο οι οποίοι πάντα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό με δείκτη υψηλής προστασίας για την αποφυγή καρκίνου του δέρματος.

Στο τέλος ακολούθησε διάλογος με τους ακροατές, ο ιατρός ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και όσους-ες την παρακολούθησαν και απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια.

Αξίζει να δείτε το όσα αναφέρθηκαν ,στο βίντεο από την live μετάδοση.

Στον απόηχο της ημερίδας ακολούθησε γεύμα στα Μεζεδοκαμώματα .











Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια