ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέματα του δήμου Θέρμου έθεσε στον πρωθυπουργό ο Σπύρος Κωνσταντάρας

 

Συνάντηση εργασίας είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με δημάρχους μικρών ορεινών δήμων ο πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης .

Συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος στην παρέμβαση του ζήτησε άμεσα και επιτακτικά την ένταξη του δρόμου  Θέρμου -Ναυπάκτου για την άρση της απομόνωσης της ορεινής περιοχής και την σύνδεση της με την Ευρυτανία . 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος ο δρόμος αυτός θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της πίστας Καγιάκ στον Εύηνο , στην καλύτερη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Βλαχομάνδρα , θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο Μουσείο Θέρμου , θα δώσει ώθηση στον προσκυνηματικό τουρισμό και θα διευκολύνει την άμεση πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς τις μεγάλες πόλεις . 

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε να ξεκινήσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια η άμεση εξέταση της δυνατότητας ωρίμανσης και χρηματοδότησης του έργου . Επίκεινται για το σκοπό αυτό νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη και την συμμετοχή του δημάρχου . 

Επίσης ο Δήμαρχος  ζήτησε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θέρμου , μίλησε για την ανάγκη τεχνικής υποστήριξης των μικρών ορεινών δήμων , που δεν έχουν αυτοτελή τεχνική υπηρεσία , ζήτησε να επιταχυνθούν τα υπό ένταξη αρδευτικά έργα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» για το δήμο μας λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του παρισταμένου Υπουργού ΥΠΑΑΤ Γεωργίου  Γεωργαντά , ότι απρόσκοπτα θα προχωρήσουν . Τέλος,  συνομίλησε για τα θέματα του δήμου με τον Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα , Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη . 

Εκ του δήμου Θέρμου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια