ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

«Σάρωσαν» και φέτος στις πανελλαδικές πολλοί υποψήφιοι από το Αγρίνιο.

Λιγότεροι κατά 10% συγκριτικά με πέρυσι, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι επιτυχίντες ετοιμάζονται για φοιτητική  ζωή. Φέτος για πρώτη φορά ορίζει τους συντελεστές κάθε σχολή μόνη της.

Τέλος έλαβε χθες η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες. Στην Αιτωλοακαρνανία φέτος σημειώθηκε και μια μικρή καθυστέρηση των 30 λεπτών στο να παραλάβει τα αποτελέσματα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να τα παραδώσει στα Λύκεια.

Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιείχαν, ως είθισται, μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα

ονομαστικά του στοιχεία.

Οι υψηλότερες επιδόσεις

Με βάση τα στοιχεία που παραχώρησαν οι Διευθύνσεις των σχολείων  δείτε τις τρεις υψηλότερες επιδόσεις στα Γενικά Λύκεια του Αγρινίου:

Στο 1 ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι: ο Θεόδωρος Φασούλας με 19.230, ακολουθεί η Ραφαηλία Γίδαρη με 18.779 και Ιωάννα – Ανδριάνα Ψαρρά με 18.710.

Στο 2ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Γιώργος Καρτέρης με 19.10 (Μ.Ο), ακολουθεί ο Λευτέρης Λαζαρίνης με 19.05 (Μ.Ο) και ο Σωτήρης Πεσλής με 18.65 (Μ.Ο).

Στο 3ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι η Θεοδώρα Σκουτέρη με 19.160, ακολουθεί η Μαρία -Ελένη Σκιαδά με 18.800 και η Πηνειώ Μέντζου με 18.600.

Στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου η πρώτη είναι η Ελένη Γυφτάκη με 17.98, ακολουθεί ο Σπύρος Κρικρής με 17.90 και ο Σωκράτης Πότσιος με 17.63.

Στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτη είναι η Αναστασία Κάκου με 18.2, ακολουθεί ο Παναγιώτης Παπαευθυμίου με 17,53 και ο Χρήστος Καλαντζής με 17,5.

Στο 6ο ΓΕΛ Αγρινίου πρώτος είναι ο Αθανάσιος Σακελλαριάδης (από 18.88 έως 19.175 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί), ακολουθεί ο Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος (από 18.080 έως 18.700 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί) και η Δήμητρα Σαλαούνη (από 18.205 έως 18.480 ανάλογα τη σχολή που θα επιθυμεί).

Στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου πρώτος ήρθε ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης με 18.395, ακολουθεί η Ευτυχία Κανατσούλη με 17.880 και η Ελένη Παπαθανασίου με 17.570.

Φέτος στην Αιτωλοακαρνανία, σε 25 συνολικά εξεταστικά κέντρα, έδωσαν την «μάχη» τους για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2.020 μαθητές, σχεδόν δηλαδή όσοι βρέθηκαν στην ίδια θέση και πέρσι (2.107).

Συγκεκριμένα, από τα ΓΕΛ οι υποψήφιοι ήταν 1.530 και από τα ΕΠΑΛ ήταν 490.

Οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον είχαν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου, μέσω της εφαρμογής  results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, με κεφαλαίους χαρακτήρες και φυσικά. Πέραν των επιτυχόντων σε στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό, ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, δηλαδή κατά 10% περίπου λιγότεροι από πέρυσι.

Το βαθμολογικό κέντρο για την Αιτωλοακαρνανία ήταν μόνο ένα και λειτούργησε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου – 6ου Γυμνασίου. Επιλέχθηκε αυτό το σχολείο διότι εξυπηρετεί που είναι στο κέντρο της πόλης, υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους βαθμολογητές που έρχονται από άλλες περιοχές και το βασικότερο διαθέτει πολλές αίθουσες.

Οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, ενώ μέχρι και αυτή την ημερομηνία μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση – δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας για την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για μία θέση σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου, μετά δηλαδή την ανακοίνωση και των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός-sinidisi.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια