Αυτή είναι μια βασική συνταγή, εξαιρετικά απλή, πάνω στην οποία μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, αν το θέμα σας αρέσει, προσθέτοντας υλικά πχ. άρωμα βανίλιας, λίγη κανέλα κλπ που θα κατευθύνουν τις τηγανίτες γευστικά και αρωματικά.
Εύκολες τηγανίτες
Υλικά (για 24 κομμάτια διαμ. 7 εκ. περίπου ή 35-40 διαμ. 4 εκ.)
6 κ.σ. γεμάτες (130-140 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Barilla
1 ποτήρι χλιαρό νερό (περί τα 250 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
———-
4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)
Ετοιμάζετε το μίγμα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει.
Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου.
Σερβίρισμα: Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το επιπλέον λάδι. Τις σερβίρετε ζεστές με μαρμελάδα ή μέλι, με γλυκιά κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή ό,τι άλλο εμπνέει την γεύση σας.
Συνταγή από το www.pandespani.com
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.