ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Τηγανίτες στο λεπτό-Η πιο εύκολη συνταγή για τις «τεμπέλικες Κυριακάτικες» τηγανίτες


Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τηγανίτες. Για τις τεμπέλικες μέρες τύπου Κυριακής, για τις ώρες που περιτριγυρίζεστε από μικρά και μεγάλα παιδιά και για όλες τις φορές που δεν θέλετε παααάλι σε …ψωμί την μαρμελάδα ή το μέλι ή κι εκείνο το τυράκι που σας τρελαίνει!

Αυτή είναι μια βασική συνταγή, εξαιρετικά απλή, πάνω στην οποία μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, αν το θέμα σας αρέσει, προσθέτοντας υλικά πχ. άρωμα βανίλιας, λίγη κανέλα κλπ που θα κατευθύνουν τις τηγανίτες γευστικά και αρωματικά.


τηγανίτες

Εύκολες τηγανίτες

Υλικά (για 24 κομμάτια διαμ. 7 εκ. περίπου ή 35-40 διαμ. 4 εκ.)
6 κ.σ. γεμάτες (130-140 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Barilla
1 ποτήρι χλιαρό νερό (περί τα 250 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
———-
4 κ.σ. λάδι (για το τηγάνισμα)

τηγανίτεςτηγανίτες

Ετοιμάζετε το μίγμα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) με σύρμα ή πιρούνι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και αφήνετε το μείγμα 1/2 ώρα να καθίσει.

Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε για κάθε τηγανίτα 1 κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε μισό λεπτό, τις γυρίζετε μόλις χρυσίσουν και ψήνετε για άλλο μισό λεπτό περίπου.

Σερβίρισμα: Βγάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το επιπλέον λάδι. Τις σερβίρετε ζεστές με μαρμελάδα ή μέλι, με γλυκιά κρέμα και φράουλες, με σοκολάτα και χοντροκομμένα φουντούκια, με κρεμώδες τυρί ή ό,τι άλλο εμπνέει την γεύση σας.

Συνταγή από το www.pandespani.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια