ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αρχές Δεκεμβρίου η προσωρινή γέφυρα στον Εύηνο - Προχωρά το αίτημα χρηματοδότησης για το Πταισματοδικείο Μεσολογγίου


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης με το Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη. Ο κ. Καραγκούνης μετέφερε στον κ. Καραγιάννη το επείγον αίτημα που απασχολεί στους κατοίκους του Δ.Δ. Γαλατά, Δ.Δ. Ευηνοχωρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ναυπακτίας και της Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας του Ευήνου.

Ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι αρχές Δεκεμβρίου παραδίδεται η προσωρινή γέφυρα, πράγμα το οποίο θα δώσει μια άμεση ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα προχωρά παρέμβαση συνολικού ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και βέβαια η ολοκλήρωση της νέας γέφυρας του Ευήνου. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καραγιάννης τον κ. Καραγκούνη περί τα τέλη του 2023.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στις εξής ενέργειες προκειμένου να στηρίξει τις υποδομές του Πρωτοδικείου και ειδικότερα του Πταισματοδικείου Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη προχωρήσει το αίτημα προς το ΤΑΧΔΙΚ για χρηματοδότηση έτσι ώστε να βελτιωθούν οι διαμορφωμένοι κτηριακοί χώροι και αναμένεται να εγκριθεί σχετική δαπάνη στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί. Επιπλέον σήμερα αναμένεται να παραληφθεί από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου το νέο τηλεφωνικό κέντρο.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό κ. Τσιάρα για την άμεση παρέμβαση και υλοποίηση των αιτημάτων που ζητήθηκαν έπειτα και από τη τελευταία επίσκεψη του Υπουργού στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια