ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Παρουσιάστηκε η τοιχογραφία «Ανάδυση»


Ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι  εκδήλωση παρουσίασης της γιγαντιαίας τοιχογραφίας με τίτλο «Ανάδυση».

Η τέχνη του Grafiti εφαρμοσμένη από μια εξαιρετική ομάδα «καλλιτεχνών του δρόμου», των αδελφών Αθανασίου και Δημήτρη Κρέτση,  στολίζει τον τοίχο μιας πολυκατοικίας και ταυτόχρονα μια ολόκληρη γειτονιά, απεικονίζοντας σε μια τοιχογραφία πολιτισμού ένα σύμβολο της ψυχής του ανθρώπου που αναδύεται στο φως,  ένα σύμβολο διαφυγής από κάθε πράξη που εγκλωβίζει και περιορίζει την ανθρώπινο πνεύμα και εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό. 

Η παρουσίαση της τοιχογραφίας εμπλουτίστηκε  από το μουσικό σύνολο «Ηχώ» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αθανασόπουλου, ενός σχήματος με εκλεπτυσμένες μουσικές επιλογές που πλαισιώνει και επενδύει καλλιτεχνικά όλα τα πολιτιστικά γεγονότα, προσδίδοντας φρεσκάδα με τις ποιοτικές του μελωδίες.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασίας με τον Δήμο Αγρινίου επιδιώκει με πρωτότυπες δράσεις να στηρίξει τις μοντέρνες τεχνικές στην καλλιτεχνική έκφραση και την «εικαστική τέχνη του δρόμου», δημιουργώντας μια υπόμνηση, μέσα στην καθημερινότητα, πολύτιμων μηνυμάτων που ενδυναμώνουν τις κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις και ολοκληρώνουν την σημασία του πολιτιστικής καλλιέργειας.   


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει σε ανάρτηση του:
 «Με την «Ανάδυση», μια τοιχογραφία των αδερφών Κρέτση, ομόρφυνε το γκρι της πόλης! 

Σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των συμπατριωτών μας, με τη μουσική συνοδεία του συνόλου "Ηχώ". 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece  και Δήμος Αγρινίου , σε μια συνεργασία, που δίνει χρώμα στην καθημερινότητα. 

Και σε άλλα!!!»

Ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει στο δικό του μήνυμα:

«Η "Ανάδυση" του Θανάση, Μπάμπη και Δημήτρη Κρετση στην οδό Καζαντζή! Το Αγρίνιο αναδύεται μέσα από εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Σας ευχαριστούμε !»

Ο τιμώμενος καλλιτέχνης Θανάσης Κρέτσης κατά τον χαιρετισμό του κάλεσε και άλλους καλλιτέχνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους έτσι ώστε περισσότερα κτήρια του Αγρινίου να ομορφύνουν με  αντίστοιχα έργα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια