Υλικά:
½ κούπα μαρμελάδα της επιλογής μας
1-1,5 κούπα τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ή καρύδι ή ινδοκάρυδο
3-4 κουταλιές βανίλια ή μαστίχα υποβρύχιο
Προαιρετικά 50 γραμμάρια σοκολάτα
Επί το έργον
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τη μία κούπα του αμύγδαλου ή της καρύδας.
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο να γίνει μια σφικτή μάζα που να πλάθεται σε μπαλάκια (η τελική ποσότητα εξαρτάται από το πόσο σφικτή είναι η μαρμελάδα μας) .
Τα αφήνουμε για λίγο να σφίξουν (αυτό μπορεί να γίνει και στο ψυγείο). Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί* τη βανίλια και με δύο πιρούνια βουτάμε τα μπαλάκια στο γλάσο ώστε να καλυφθούν.
Τα αφήνουμε σε σκεύος καλυμμένο με μεμβράνη. Όταν σκληρύνει η βανίλια τα βάζουμε σε χαρτάκια για φοντάν.
Εναλλακτικά και για ακόμη πιο εύκολα στρώνουμε το μείγμα της μαρμελάδας σε τσέρκι ώστε να έχει πάχος περίπου ένα δάκτυλο. Περιχύνουμε από πάνω τη ρευστή βανίλια και τη στρώνουμε να γίνει επίπεδη.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει και κόβουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο αν ο καιρός είναι ζεστός για να μη μαλακώνουν πολύ.
Συνταγή από το https://www.cretangastronomy.gr
μπεν μαρί* Πρόκειται για μια συσκευή κατάλληλη για τη θέρμανση υλικών ευαίσθητων σε υψηλές θερμοκρασίες και απότομες αλλαγές, αλλά και για μια τεχνική μαγειρέματος με τη χρήση αυτής της συσκευής.
Αποτελείται από δυο «λεκάνες», μια μικρότερη, όπου βάζουμε το υλικό που θέλουμε να επεξεργαστούμε, την οποία τοποθετούμε μέσα σε μια δεύτερη, μεγαλύτερη, με νερό που βράζει. Έτσι, η θερμοκρασία στο μικρό σκεύος παραμένει χαμηλή και σταθερή.
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.