Με μελωδίες , τραγούδια,ήχους και κάλαντα πλημμύρισε η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Καινουργίου όπου έλαβε χώρα η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την νεανική βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία των Ι.Ν Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Καινουργίου .
Τα μέλη της χορωδίας υπό τις οδηγίες των δασκάλων τους έψαλλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα.
Την εκδήλωση προλόγισε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καινουργίου π.Μπλέτσας Απόστολος, τονίζοντας μέσω της ομιλίας του, την πραγματική και αληθινή ουσία των Χριστουγέννων ενώ την παρουσίαση είχε αναλάβει η εκπαιδευτικός κ. Μπλέτσα Μαρία.
Την Χορωδία διηύθυνε στο Ψαλτικό Μέρος, ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ.Μπλέτσας Αθανάσιος ενώ στα Παραδοσιακά Κάλαντα η χοράρχης κ.Τσουραπούλη Χριστίνα.
Τα όργανα της χορωδίας αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Στρεμμένος (κρουστά),Γιάννης Τσουραπούλης(κλαρίνο),Θανάσης Μπλέτσας (κλαρίνο),Γιάννης Στρεμμένος (λάουτο),Μαρία Μπλέτσα(βιολί),Παναγιώτα Γρίβα (Κρητική λύρα).
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.