ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Βόνιτσα : Συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σήμερα Κυριακή στις 11:00 στον κόμβο «βρυσούλας)


Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα την Κυριακή 29 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στη θέση «κόμβος βρυσούλας» στη Βόνιτσα (1 ο χιλιόμετρο Βόνιτσας – Λευκάδας), για την παραπέρα δράση και οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Στέλνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας, που με πολύμορφες κινητοποιήσεις, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της σύσκεψης που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας, στις 8 Γενάρη, που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η αναπλήρωση εισοδήματος είναι επείγουσα για σειρά προϊόντων στο νομό, από την ελιά Καλαμών, μέχρι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, ακόμα και το γάλα που μπορεί να ανέβηκε 30%, αλλά οι ζωοτροφές και τα εφόδια 80%, με την απώλεια να ξεπερνά το 50% του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Έχουμε εμπειρία, απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων που μπορούν να δώσουν ανάσες επιβίωσης.

Τα προβλήματά δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα», αντίθετα αποτελούν μόνιμο βραχνά για μας με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.

Οι αγρότες διεκδικούμε:

•Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

• Η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

• Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

• Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%

φωτο αρχείου 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια