ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Aνακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας


Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΑΛΛΩΜΑΤΙΚΩΝ «ΛΥΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ

Μετά την παραίτηση συναδέλφου επικουρικού παθολόγου και την ύπαρξη μόνο 2 ειδικευόμενων ιατρών παθολογίας, ήρθε και η σειρά της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Μεσολογγίου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην εύρυθμη λειτουργία και στην κάλυψη των εφημεριακών αναγκών.

Όλα τα βασικά τμήματα του ΓΝ Μεσολογγίου (Αναισθησιολογικό, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Παθολογική, Γυναικολογική, αιματολογικό-αιμοδοσία κλπ) δε μπορούν να καλύψουν επαρκώς και για όλες τις μέρες του μήνα τις ανάγκες στην πρωινή λειτουργία και στις εφημερίες.

Αντί η κυβέρνηση, 6η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες, όπως έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή, στην προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και όποιες άλλες θέσεις είναι αναγκαίες, συνεχίζουν τη γνωστή τακτική των «μπαλωμάτων» με μετακινήσεις ιατρών από τα ΚΥ που όμως δε λύνουν το πρόβλημα ούτε καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες.

Για την έκρυθμη κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί από πολύ καιρό στο ΓΝ Μεσολογγίου την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση-6η ΥΠΕ-διοίκηση του Νοσοκομείου,που όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να αναστραφεί.


Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε περιοδεύων θίασος για να καλύπτονται όπως όπως τα τεράστια κενά με υπερεφημέρευση, μετακινήσεις και «εντέλλεσθε» τώρα πια και με την παρουσία της αστυνόμίας…καταλύοντας κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού και επιστημονικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει τους εναπομείναντες συναδέλφους σε παραιτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η άρνησή τους να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις είναι απόδειξη ότι επιδιώκουν με κάθε μέσο την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με το «νέο ΕΣΥ», τη συγχώνευση κλινικών-τμημάτων,το κλείσιμο ή αλλαγή χαρακτήρα χρήσης νοσοκομείων, που αφορά και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με τεράστιες συνέπειες για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Η ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (Χειρουργική, Παθολογική, Αναισθησιολογικό, Ορθοπεδική, Γυναικολογική, εργαστήρια κλπ)

ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΠ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ»



Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος            Η Γραμματέας


Αραβανής Μάκης           Πατρινού Βάνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια