ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Παρατάσσουν τα τρακτέρ στην πλατεία -Συνέντευξη τύπου για το συλλαλητήριο


Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί  η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στο Καινούργιο την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 11:00.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννη Καρναβιάς η αγωνιστική κινητοποίηση είναι σε συνεργασία με την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων και την Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, καθώς το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί και πολλοί παραγωγοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν .Η πράσινη ελιά Αγρινίου πουλήθηκε κάτω από το κόστος παραγωγής ,ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και με την Καλαμών.

Οι παραγωγοί διεκδικούν από το κράτος αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στα 0,07 λεπτά στην κιλοβατώρα του αγροτικού ρεύματος, την κατάργηση του ΦΠΑ στα λιμάσματα και την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για την βρώσιμη ελιά . 


Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περικλής Παπασάικας ο οποίος ανέφερε ότι ο Συνεταιρισμός στηρίζει τις κινητοποιήσεις και είναι δίπλα στους παραγωγούς και τους αγρότες της περιοχής.  

Δείτε το βίντεο στο κανάλι  του kainourgiopress 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια