ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μερικές βασικές συμβουλές για τη συντήρηση του λέβητά σας

 

Η επισκευή του λέβητά σας, μπορεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση, ενώ ενδέχεται να  παρουσιάσει πολλά άλλα προβλήματα. Παρόλα αυτά, με την τακτική συντήρηση μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα προβλήματα και τις δαπανηρές επισκευές και να κατορθώσετε να  διατηρήσετε τον λέβητά σε καλή κατάσταση, ώστε να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Οι περισσότεροι τεχνικοί, συνιστούν  ετήσια συντήρηση για τους λέβητες πετρελαίου ή τους λέβητες αερίου. Το κόστος είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τα οφέλη που θα προκύψουν, αφού θα εξαλειφθούν τα έξοδα ακριβών επισκευών και το μηχάνημά σας θα λειτουργεί πολύ πιο αποδοτικά.


Ένα ετήσιο σέρβις, μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λέβητάς σας λειτουργεί με ασφάλεια, ωστόσο στο μεταξύ μπορείτε να πραγματοποιείτε μια σειρά ελέγχων και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


1. Ελέγξτε όλες τις συνδέσεις, τις ραφές, τις βίδες για τυχόν διαρροές. Όλες οι βίδες και οι ραφές που φαίνεται να έχουν σπάσει, πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τον μετρητή καυσίμου, για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με ακρίβεια.


2. Η διατήρηση ενός αρχείου καταγραφής των ενδείξεων του θερμαντήρα σας, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και πρακτική. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορείτε να καταγράφετε  κάποιες ενδείξεις, όπως είναι οι θερμοκρασίες των αερίων και των καυσαερίων, καθώς και τα επίπεδα και την κατανάλωση του καυσίμου. 


Κρατώντας ένα ημερολόγιο, μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τις ανωμαλίες στο σύστημά σας, οι οποίες μπορεί να είναι η πηγή πιθανών προβλημάτων. Η καταγραφή των πιέσεων και των θερμοκρασιών, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δείξει εάν αναπτύσσονται προβλήματα.


3. Το χρώμα της φλόγας που έχουν οι καυστήρες πετρελαίου ή οι καυστήρες αερίου, αποτελεί ένδειξη της κατάστασης του λέβητά σας. Θα πρέπει να παράγεται μια καθαρή μπλε φλόγα στις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας. Ο μαύρος καπνός, είναι ένδειξη λανθασμένης ροής λαδιού ή αέρα. Μια πορτοκαλί φλόγα, είναι επίσης ένδειξη ότι η ροή του αέρα είναι ανεπαρκής.


4. Κατά τη πραγματοποίηση των επιθεωρήσεών σας, μπορείτε επίσης να εξετάζετε τους κινητήρες και τους ιμάντες.


Μία γενική συντήρηση, καλό είναι να πραγματοποιείται δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Οι καλύτερες στιγμές για αυτή τη συντήρηση είναι κατά τη διάρκεια της άνοιξης, αφού ο λέβητας έχει λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ως προετοιμασία για τους ψυχρότερους μήνες που έρχονται.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια