ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σύγκριση παρόχων ρεύματος 2022 - Πώς θα βρεις το πιο φθηνό τιμολόγιο;

 

Σήμερα δεν χρειάζεται να είσαι ο χουντίνι για να καταλάβεις τι λέει μέσα ο λογαριασμός του ρεύματος.  Πριν μερικά χρόνια η σκέψη “σύγκριση παρόχου ρεύματος”, ούτε καν έμπαινε στο μυαλό του απλού καταναλωτή. Με την πρώτη εμφάνιση κάποιων εταιρειών, δειλά-δειλά κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν άλλον πάροχο ρεύματος νομίζοντας ότι έτσι θα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο και να μειώσουν τα έξοδα του σπιτιού ή της επιχείρησης. Αυτό όμως τους οδήγησε τους καταναλωτές σε άλλες παγίδες. Τότε η αγορά ήταν ακόμα παρθένα και δυστυχώς δεν υπήρχαν δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να δώσουν παραπάνω στοιχεία για τους παρόχους. Τα τελευταία χρόνια με την ακρίβεια των καυσίμων η κατάσταση έχει αλλάξει και τα πράγματα έχουν εξελιχθεί περισσότερο όσον αφορά  τη σύγκριση ρεύματος. Μέσα από τη σύγκριση παρόχων ρεύματος για το 2022, βλέπουμε να ξεχωρίζουν οι πιο σοβαροί παίκτες στο ενεργειακό πεδίο. Θα πρέπει να ανατρέξει κάποιος στο διαδίκτυο για να μπορέσει να δει το προφίλ των εταιρειών αναλυτικά πριν επιλέξει με ποιον θα συνεργαστεί. 


Καλό θα είναι να δούμε λίγο πως οι πάροχοι ξεχωρίζουν στην προτίμηση των καταναλωτών. Σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία έως την 31/7/2023, Οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο ακόμα και κάθε μήνα εφόσον δεν είναι ικανοποιημένοι να επιβαρυνθούν με κάποια ρήτρα αποχώρησης. Το σχετικό ΦΕΚ μπορεί να δει κάποιος εδώ ΦΕΚ 129/Α/4-7-2022 


Παρατηρείται δε ότι εταιρείες, προκειμένου να τραβήξουν περισσότερους καταναλωτές  υιοθετούν  την ιδέα του επιθετικού μάρκετινγκ, προσφέροντας στους καταναλωτές εκπτώσεις και προϊόντα, ακόμα και με τη μορφή δωροκάρτας, για αγορές από πολυκαταστήματα που είναι συμβεβλημένα με αυτούς. Παρακάτω θα δούμε 5 βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής πριν κλείσει οποιοδήποτε συμβόλαιο.


Ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι η χαμηλή τιμή που προσφέρουν οι εταιρείες στην κυμαινόμενη χρέωση της kwh, δεν σημαίνει ότι θα είναι η ίδια τον επόμενο μήνα. Πολλοί καταναλωτές στο παρελθόν αποπροσανατολίζονταν με εταιρείες που προσέφερουν πολύ χαμηλή χρέωση αλλά μετά άλλαζαν τις χρεώσεις και την τιμή στο ρεύμα.


Ο καταναλωτής που σκοπεύει να κάνει σύγκριση στο ρεύμα για το 2022 , Θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία προς το τέλος του τρέχοντος μήνα και αυτό γιατί οι εταιρείες υποχρεούνται να ανακοινώνουν τις τρέχουσες τιμές της κιλοβατώρας που θα ισχύουν για τον επόμενο μήνα κάθε 20 του μηνός. Έπειτα η κυβέρνηση ανακοινώνει τις επιδοτήσεις για το ρεύμα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να δίνει στη δημοσιότητα τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που θα επιβαρύνουν όλους τους λογαριασμούς των εταιρειών.  Η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 27 του τρέχοντος μήνα. Μετά από αυτή την ημερομηνία μπορεί κανείς να ψάξει σε διάφορες σελίδες που ασχολούνται με σύγκριση ρεύματος, προκειμένου να πάρει μία καλύτερη προσφορά σε σχέση με αυτή που είχε. Τη διαδικασία αυτή μπορεί να την κάνει και μέσα από τη σελίδα της ΡΕΑ εύκολα και γρήγορα,  χωρίς να ψάχνει στις διάφορες σελίδες των εταιριών. Επίσης υπάρχουνε πολλά blogs που ασχολούνται με την έρευνα και τη σύγκριση εταιρειών παροχής ενέργειας. Έχουν αναπτύξει τα δικά τους εργαλεία και μπορεί κάποιος από εκεί να πάρει συνολικά αρκετές προσφορές.

Δείτε και εδώ https://fthinorevma.gr/allagi-paroxou/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια