Χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας» και ευχήθηκε «να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία».
Απηύθυνε επίσης έκκληση «να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και από ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών».
Ευχήθηκε τέλος «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη αυτή δημοκρατική διαδικασία», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη συμμετοχή τους στις εκλογές, είπε πως «είναι ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».
Νωρίτερα, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.
πηγή:kathimerini.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.