Υλικά:
1 κιλό φράουλες
Χυμός από μισό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας chia
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και το μέλι.
Ανακατεύουμε.
Μόλις οι φράουλες αρχίζουν να βράζουν συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίζει να πήζει η μαρμελάδα.
Θέλουμε να είναι ελαφρώς πηχτή. θα πήξει κι άλλο αφού μπουν τα chia και κρυώσει.
Αυτό μπορεί να πάρει από 10 έως 20 λεπτά ανάλογα πόσο υγρό βγάλουν οι φράουλες,
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις η μαρμελάδα μας έχει αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα chia.
Μπορείτε να δοκιμάσετε λίγη από την μαρμελάδα, κι αν θέλετε προσθέτετε και λίγο μέλι ακόμα. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η γλυκόξινη γεύση, αλλά γούστα είναι αυτά!
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, την βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
συνταγή στο www.ladylike.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.