ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα με μέλι


Αυτή την εποχή, οι φράουλες έχουν την τιμητική τους! Είναι στα καλύτερά τους! Κόκκινες και ζουμερές, έχουν αρκετή γλύκα από μόνες τους, πόσο μάλλον αν γίνουν μαρμελάδα. Η αγαπημένη όλων μαρμελάδα φράουλα.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες

Χυμός από μισό λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουτ. σούπας μέλι

3 κουτ. σούπας chia

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και το μέλι.

Ανακατεύουμε.

Μόλις οι φράουλες αρχίζουν να βράζουν συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίζει να πήζει η μαρμελάδα.

Θέλουμε να είναι ελαφρώς πηχτή. θα πήξει κι άλλο αφού μπουν τα chia και κρυώσει.

Αυτό μπορεί να πάρει από 10 έως 20 λεπτά ανάλογα πόσο υγρό βγάλουν οι φράουλες,

Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μόλις η μαρμελάδα μας έχει αρχίσει να πήζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα chia.

Μπορείτε να δοκιμάσετε λίγη από την μαρμελάδα, κι αν θέλετε προσθέτετε και λίγο μέλι ακόμα. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η γλυκόξινη γεύση, αλλά γούστα είναι αυτά!

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, την βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

συνταγή στο www.ladylike.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια