ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Αγρινίου: 373 γυναίκες εξετάστηκαν στο Πρόγραμμα Δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας και έχει ως σκοπό με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εξετάστηκαν συνολικά 373 γυναίκες εκ των οποίων 58 στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και στο Κέντρο Κοινότητας ενώ οι 315 στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας: Αγίου Κων/νου, Γουριώτισσας, Λεπενούς, Ματαράγκας, Νεάπολης, Παναιτωλίου  και Παραβόλας.

Ο κ. Κων/νος Καλαντζής, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε:

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μία χρονιά το Πρόγραμμα Δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αγρινίου.  Οι γυναίκες του Δήμου μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον αφού, μέσω αυτού, προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.  Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική. Ο Δήμος Αγρινίου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε:

«Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Menarini Hellas για την ευγενική χορηγία της.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια