Ανάμεικτο γλυκό στο πυρέξ με ζαχαρούχο και σοκολατένια σαντιγί από τα χρυσά χέρια της Τζένης Τσανακτσίδου. Δοκιμάστε το!
Υλικά
Μπισκότα 1μιση πακέτο πτι μπετ
Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
Ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
Κορν Φλαουρ 120 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Μόρφατ 1 με γεύση σοκολάτα
Ζαχαρούχο Γάλα 1
Εκτέλεση για το Ανάμεικτο γλυκό στο πυρέξ με ζαχαρούχο
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα μέχρι να πήξει. Αφού γίνει η κρέμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και την ανακατεύουμε μαζί με τα σπασμένα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το ισιώνουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την σαντιγί. Χτυπάμε το μόρφατ με γεύση σοκολάτα στο μίξερ σε σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!
πηγή:daddy-cool.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.