ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από τον Δήμο Αγρινίου και την ΠεριφέρειαΜε αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων πραγματοποιήσαν, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με επιτυχία τη μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής…» από το μουσικό σχήμα «Άτροπον». Στο μουσικό δρώμενο συμμετείχε η ομάδα Χορωδίας και Έκφρασης Εφήβων, της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου, «ΗΒΗ».

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη ανέφερε : <<Η 25η Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μία γιορτινή μέρα, αλλά μια μέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της έμφυλης βίας ένα φαινόμενο παγκόσμιο, διαχρονικό και βαθιά κοινωνικό που μας αφορά όλους και για το λόγο αυτό μόνο όταν εργαστούμε όλες και όλοι μαζί μπορούμε να το εξαλείψουμε. Η μέρα αυτή πρέπει να μας θυμίζει ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν 2 Συμβουλευτικά Κέντρα 1 στην Πάτρα και 1 στον Πύργο και 2 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών στο Αγρίνιο και την Πάτρα. Τα θύματα μπορούν να απευθυνθούν αρχικά στα Τμήματα Ενδοοικογενειακής βίας που εδρεύουν στο Αγρίνιο και την Πάτρα. Από αυτό το βήμα στέλνουμε το μήνυμα σε ολόκληρη την επικράτεια ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε δίπλα σας και όσο μακρύς και δύσβατος είναι ο δρόμος για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, θα τον βαδίσουμε όλες και όλοι μαζί>>.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν επίσης και χαιρέτησαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Αλεξάνδρα Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Κωνσταντίνος Καλαντζής.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια