1 κιλό πατάτες κανονικές ή baby
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Μία κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο τριμμένο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγη πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Τον χυμό από 1,5 λεμόνι
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1,5 ποτήρι νερό
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά. Τη περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα μαζί με τις πατάτες για να πάει παντού. Προσθέτουμε και 1,5 ποτήρι νερό μέσα στο ταψί μας και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1-1,5 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας και πόσο μαλακές ή τραγανές τις θέλουμε. Στη μισή ώρα, γυρίζουμε τις πατάτες από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Οι πιο υπέροχες λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι έτοιμες να τις γευτείς και να τις σερβίρεις στους αγαπημένους σου.
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.