ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χωρίς περιγραφή το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός στην Cosmote λόγω απεργίας της ΕΣΗΕΑ

 Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στην Cosmote TV, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων.

Έτσι, τα ματς Βόλος-ΟΦΗ, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός-Άρης που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 28/2 δεν θα έχουν περιγραφή.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Cosmote TV:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοτική πλευρά προσέρχεται προσχηματικά σε συζητήσεις, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς τη διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε πρόταση, αλλά εμπαιγμός.

Οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ έδειξαν καλή πίστη και διάθεση για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Δυστυχώς και παρά την αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, μετά από αίτημά μας προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, η εργοδοσία, με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στην διαδικασία, προσήλθε με σαθρά επιχειρήματα ότι δήθεν οι οικονομικές απολαβές των δημοσιογράφων είναι επαρκείς. Χωρίς, μάλιστα, να έχει γίνει έως τώρα καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, ειδικά εκτός έδρας και την ποιότητα του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου.

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου και αντιμετωπίζοντας την τεχνοκρατική προσέγγιση της εργοδοσίας, η οποία αγνοεί την αξία της δημοσιογραφικής εργασίας και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διαφυλάξει την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μελών της και τα εργασιακά δικαιώματά τους, προχωρεί σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας: α) ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους δημοσιογράφους β) αμοιβή για τις αργίες, σαββατοκύριακα και τη νυχτερινή εργασία σύμφωνα με το νόμο και γ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μετά από επικοινωνία μας με την Cosmote TV, από την εταιρεία τόνισαν τα εξής για το θέμα της απεργίας:


Οι όροι όλων των συμβάσεων των εργαζομένων είναι σύμφωνοι με την εργατική νομοθεσία, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.


Η εταιρεία εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους των συμβάσεων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει οικειοθελώς σε μισθολογικές αναπροσαρμογές, κάνοντας αυξήσεις στην πλειονότητα των δημοσιογράφων. Σημειώνεται πως ο κατώτατος μικτός μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα €1.000.


Οι δημοσιογράφοι της εταιρείας απολαμβάνουν ένα σύνολο παροχών, μεταξύ των οποίων πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας, έκτακτα βοηθήματα σε δύσκολες περιόδους και πολιτική ταξιδιών, που είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με ό,τι προβλέπει ο νόμος.


Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στην ΕΣΗΕΑ την πρόθεσή της να επανεξετάσει τους όρους αμοιβής όσων λαμβάνουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κατώτερες των €1.500.


Το μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, υψηλών προδιαγραφών εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το ωράριο των δημοσιογράφων είναι ευέλικτο, με τις ώρες εργασίας τους να μην ξεπερνούν τις 40 σε εβδομαδιαία βάση. Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία υπολείπεται των 40 ωρών χωρίς περικοπή αποδοχών.


Η εταιρεία ήταν και παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στον κλάδο, διασφαλίζοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια