ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Μεσολόγγι τιμά τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα - συνεχίζονται οι σημερινές εκδηλώσεις



Με πλήθος εκδηλώσεων, την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια και σεβασμό, τιμάται σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, η επέτειος των 200 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου με αφετηρία των Κήπο των Ηρώων και τερματισμό στο Μνημείο του Βύρωνα, ενώ οποίο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο και επισήμους στον τόπο του θανάτου του.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε στο Βυρώνειο τρεις παράλληλες εκθέσεις, μια μουσειακή, μια φωτογραφική και μια ζωγραφική, αφιερωμένες στην ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται στις 17:30 σήμερα, με Λυρική παράσταση με άριες από τις Όπερες, «Οι Τελευταίες Ημέρες του Βύρωνα» και «Ο Κουρσάρος» σε συνδιοργάνωση με το Institute of Digital Archaeology (IDA) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Κτίριο Χρυσογέλου).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρείας της Ελλάδας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια