ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου-Ποια η απάντηση για το κτιριακό


Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παραβρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και έθεσε το θέμα που προέκυψε με το κτιριακό και την συνέχιση της λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Ζαρκαβέλης απαντώντας στα ερωτήματα του αντιπροέδρου του συλλόγου Ευάγγελου Κολώνια,  τόνισε ότι ο χώρος μισθώνεται από το 1972,όμως πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Πρόθεση του δήμου είναι να λειτουργήσει το σχολείο στις ίδιες εγκαταστάσεις και  ο δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει αποφασίσει και πρότεινε προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη 10ετής σύμβαση μίσθωσης ,εφόσον και μόνο ο ιδιοκτήτης μέσα σε ένα έτος ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτήριο , σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής καταλληλότητας, ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Διαφορετικά μέσα στο συμφωνητικό θα προβλέπεται όρος όπου ο δήμος Αγρινίου θα μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση ,εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του ,όλα αυτά δηλαδή που ζητάει η επιτροπή καταλληλότητας .

Ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε με την σειρά του ότι σαφώς και υποστηρίζει την παραμονή του σχολείου στον ίδιο χώρο ,όμως υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα ασφάλειας και οφείλουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνονται από το δημόσιο, τα κτήρια να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

«Θέλουμε να παραμείνει το σχολείο στον ίδιο χώρο, αλλά να είναι ασφαλές ο χώρος και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες»,τόνισε ο κ.Παπαναστασίου κλείνοντας την απάντησή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια