ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κ. Πιστιόλας: Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου

 

Το ΤΕΕ έκανε το χρέος του. Ας το κάνει επιτέλους και η δημοτική αρχή

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στo πλαίσιo του ρόλου του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, προχώρησε στην σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την εξέταση της πορείας του έργου του οδικού άξονα «Αγρίνιο – Καρπενήσι», συλλογή στοιχείων μελετών & κατασκευών του έργου, προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις θεραπείας και στοιχειοθέτηση προτεινόμενης χάραξης των υπόλοιπων τμημάτων.Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, που σε 4 μέρη έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Οι μηχανικοί, με συγκεκριμένα στοιχεία, κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση επαναχάραξης, όπου αυτό είναι επιβεβλημένο, με τήρηση των απαιτούμενων κανόνων ασφαλείας και με μείωση της των αποστάσεων.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής:

«Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, παίρνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και των ενεργών πολιτών, στάθηκε σήμερα στο ύψος των περιστάσεων. Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε καμία κυβέρνηση για να μην εντχαθεί το έργο στις άμεσες προτεραιότητες και να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Για μια ακόμη φορά καλώ τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου να σταματήσει να κρύβεται, πότε πίσω από αρμοδιότητες και πότε πίσω από πολίτες, και να κάνει ότι δεν θέλησε επί δέκα ολόκληρα χρόνια, να αναλάβει, δηλαδή, πολιτικές πρωτοβουλίες που θα βγάλουν το έργο απ’ τα αζήτητα, που θα βγάλουν την περιοχή απ’ την υπανάπτυξη. Το ΤΕΕ προσέθεσε σήμερα ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της. Ας το αξιοποιήσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια