ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, θυμάρι και μαυροδάφνη

 

ΥΛΙΚΑ

Για την τηγανιά

60 γρ. ελαιόλαδο

350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

60 γρ. μαυροδάφνη

100 γρ. ζωμό κοτόπουλο

5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο

αλάτι

20 γρ. βούτυρο

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα συκωτάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα, για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά ή τη χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Πηγή:www.yiannislucacos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια