ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Κλασσική συνταγή για αλμυρό κέικ


Συνταγή από το daddy-cool.gr 

Κλασσική συνταγή για αλμυρό κέικ πανεύκολο με απλά υλικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα σας λύσει τα χέρια .

Υλικά

Αλεύρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γραμμάρια

Μαργαρίνη 250 γραμμάρια

Αυγα 4-5

Γάλα Φρέσκο 260 ml

Κασέρι 300 γραμμάρια τριμμένο

Ζαμπόν 300 γραμμάρια τριμμένο

Πιπεριά 1-2 κόκκινες

Είναι η πιο εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ αφού στην ουσία ακολουθούμε την κλασική συνταγή για αλμυρό κέικ απλά δεν βάζουμε ζάχαρη και προσθέτουμε ζαμπόν, κασέρι, πιπεριές Φλωρίνης και όποιο άλλο υλικό μας αρέσει.

Εμείς το δοκιμάσαμε πρόσφατα και αυτό το αλμυρό κέικ έγινε το αγαπημένο μας. Μπορείτε αντί για ζαμπόν να βάλετε ψιλοκομμένη γαλοπούλα και να το δώσετε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά. Εκτός αυτού, αυτό το αλμυρό κέικ μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε μπουφέ.

Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά και ξεκινάμε να προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το γάλα. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε το μείγμα μας στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, το τριμμένο ζαμπόν, τις κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον έξτρα γάλα για να αραιώσουμε το μείγμα μας.

Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και την βουτυρώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα για κέικ και ψήνουμε το αλμυρό μας κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει στη φόρμα αφού ψηθεί και σερβίρουμε.

Tips για την Κλασσική συνταγή για αλμυρό κέικ

Οι πιπεριές είναι προαιρετικές. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλλαντικό και τυρί μας αρέσει. Μπορούμε εκτός από κασέρι να βάλουμε και λίγο επιπλέον τυρί της αρεσκείας μας όπως είναι η φέτα. Αν το φτιάξετε για παιδιά καλο θα έιναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλάντικα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια